Archief nieuwsberichten

22 januari 2007

Hondenschool fokt allergievrije geleidehond

Geleidehondenschool Herman Jansen uit Almere heeft de eerste allergievrije geleidehond gefokt. De hond is een kruising tussen een poedel en een Golden Retriever en wordt door diverse media al Golden Doodle genoemd. Het grootste voordeel van het nieuwe ras is dat de hond nauwelijks verhaard.

De hondenschool van Jansen blijft altijd op zoek naar rassen die geschikt zijn voor het werk als geleidehond. Zo is de school ook op de kruising tussen een poedel en een Golden Retriever gekomen. "Over de poedel blijft altijd het vooroordeel bestaan dat het een tuttige hond voor oudere dames is. Dat komt vaak door de manier waarop de poedel voor een show geknipt wordt. Toch is de poedel een hele lieve en intelligente hond. En het grote voordeel is dat een poedel niet verhaard", aldus Jansen.

In maart 2005 is het eerste nest Golden Doodles geboren. De honden uit dit nest zijn inmiddels bij hun baasjes. Jansen: "Ze zijn ondertussen volwassen en al een tijd aan het werk als geleidehond. Tot volle tevredenheid van de gebruikers". Een aantal weken terug is een tweede nestje geboren.

(Bron: discussiegroep over geleidehonden op internet.)


Vorige nieuwsbericht


Refresh!
Dit is een project van Leendert van de Merbel maatschappelijk werk